Søkeresultat

Søk
Dato
Innholdstype
Hva trengs?
Hvem trenger det?

Se opptak fra Eksportkonferansen 2017

25. april gikk årets Eksportkonferanse av stabelen i Den Norske Opera og Ballett. Rundt 400 oppmøtte fikk presentert spennende foredrag og panelsamtaler.

Årsrapport 2016

Oslo, 26. april 2017
- Nye garantier fra GIEK utløste eksportkontrakter for 30,5 milliarder kroner i 2016. Kontraktene har bidratt til å opprettholde og skape arbeidsplasser og vekst.

Glassfibertråder sikret årets eksportpris

Hver tredje vindmøllerotorblad i Europa er laget med glassfiber fra Birkeland-bedriften 3B Fibreglass Norway. - En riktig og verdig vinner av Eksportprisen 2017, sier juryleder John G Bernander.

Film om eksportfinansiering

Se vår video og lær hvordan du kan realisere ditt prosjekt ved å tilby din kjøper både kvalitetsprodukter og finansiering. Eksportkreditt Norge og GIEK støtter små og mellomstore eksporttransaksjoner over hele verden. La oss vise deg hvordan det fungerer.

Satser på sol i Honduras

- Vi setter stor pris på det gode samarbeidet med GIEK, og vi har fått til mye sammen. GIEK sikrer at Norge bidrar til utbygging av meget viktig fornybar kraftforsyning i utviklingsland. GIEK er for oss en helt nødvendig partner for at vi skal lykkes med den vekststrategien vi har frem mot 2020, sier CEO Raymond Carlsen i Scatec Solar.

Eksportfinansering - et nyttig instrument

- Eksportfinansiering er et veldig nyttig instrument, sier Per Knutsen, daglig leder i Drammen Yard. GIEK stilte i 2015 garanti på 16,8 millioner kroner i forbindelse med salg av offshore kabelkaruseller til selskapets svenske søsterselskap Drammen Yard Leasing, som igjen leier ut karusellene til EU- og verdensmarkedet. Garantien dekker lån fra Eksportkreditt Norge.

GIEKs premiekalkulator

Vår premiekalkulator gir en indikasjon på hva det minst vil koste med en langsiktig långivergaranti og leverandørkredittgaranti utstedt av GIEK. Minimumspremiene følger et internasjonalt regelverk, men endelig premie settes av GIEK og kan bli satt høyere. Les mer om hva kalkulatoren viser og ikke viser lenger ned på siden.

Krav og dokumentasjon

GIEKs garantier forplikter den norske stat. Det er strenge dokumentasjonskrav før vi kan behandle søknaden. GIEK analyserer og gjør en egen kredittvurdering. Dessverre kan ikke alle søkere få tilbud om garanti.

Hvem kan få innvilget garanti?

Norske bedrifter, internasjonale kjøpere, og norske banker og internasjonale banker kan benytte GIEKs garantier. Hvem som søker, og hvem vi inngår avtalen med, varierer mellom garantiproduktene.

GIEKs saksbehandling

GIEK trenger fullstendige opplysninger for å kunne behandle en søknad. Noen opplysninger er påkrevd allerede i søknadsskjemaet. Andre kan ettersendes, men husk at saksbehandlingen kan stoppe opp hvis GIEK ikke mottar nødvendig dokumentasjon.

Et norsk eksporteventyr til Kamerun

Inrigo har signert en kontrakt med det statlige kamerunske selskapet Camwater om levering av fire drikkevannsanlegg til det afrikanske landet. Godt hjulpet av virkemiddelapparatet har det norske selskapet klart den tøffe omstillingen fra oljerelaterte aktiviteter.

GIEK følger opp garantien

GIEK gir finansielle garantier i forbindelse med eksportkontrakter og følger opp gjennom garantiens løpetid.