Søkeresultat

Søk
Dato
Innholdstype
Hva trengs?
Hvem trenger det?
1

Orlaug Nerem

Seniorrådgiver

Tjenesteleverandør sikret gunstig finansiering for to servicefartøy

Nærøysund Aquaservice, maritim tjenesteleverandør, Rørvik. Nærøysund Aquaservice ønsket lånefinansiering for å anskaffe to nye servicefartøy for tjenester i oppdrettsnæringen i Norge. Selskapets bankforbindelse, Sparebank 1 SMN, kunne tilby lån, men kunne tilby Nærøysund Aquaserve en rimeligere pris ved å samarbeide med GIEK.

Investér og oppskalér med GIEK-garantier

Nye statlige garantier skal hjelpe eksportører og leverandører til maritime næringer med finansiering til oppskalering. En rekke små og mellomstore bedrifter innen maritime næringer har nå tatt i bruk garantiene - flere av dem er leverandører til skipsindustrien.

Ny innføring til veileder for ansvarlig næringsliv

Kontaktpunktet for ansvarlig næringsliv har utarbeidet en innføring til OECDs veileder for aktsomhetsvurderinger for ansvarlig næringsliv. Veilederen bygger på en internasjonalt anerkjent metode for å bistå bedrifter til å opptre ansvarlig.

1

Cathrine Grund Høgebøl

Senior Vice President

Scatec Solar bygger i Sør-Afrika med nye GIEK-garantier

Sør-Afrika har i årevis forberedt overgangen fra kullkraft til fornybar energi. Nå får norske Scatec Solar drahjelp av GIEKs statlige garantiordning til å bygge tre solkraftverk i landet. C02-kuttene vil tilsvare 10% av årlige utslipp fra norsk veitrafikk.

Vi leter etter Norges beste eksportbedrift

Vet du om en bedrift som fortjener å vinne Eksportprisen 2019? Vi ønsker oss nominasjoner til Eksportprisen 2019 som deles ut på Eksportkonferansen 30. april 2019. Send oss ditt forslag innen 15. januar!

Frihandelsavtale med Indonesia åpner nye muligheter for norske eksportører

Indonesia er et land med sterk vekst: 5,1 % i 2017 med utsikt til 5,3 % i 2018. Den sterke økonomiske utviklingen har ført til stor interesse og utenlandske investeringer de seneste årene. Landet har tradisjonelt vært sett på som nokså uorganisert, men handlekraftige politikere, og særlig presidenten Joko Widodo har slått hardt ned på korrupsjon, som har vært en stor utfordring for landet og investorer.