Søkeresultat

Søk
Dato
Innholdstype
Hva trengs?
Hvem trenger det?

Ny garantiordning for norsk luftfart er godkjent. GIEK er klar til å forvalte.

Ny garantiordning på seks milliarder kroner for flyselskaper med norsk flylisens er godkjent. Flybransjen er en sentral del av norsk infrastruktur men befinner seg i en kritisk situasjon som følge av trafikkreduksjonen etter spredningen av Covid-19-viruset. Ordningen skal bidra til at selskapene kan få tilgang til finansiering i bankmarkedet.

GIEK oppfordrer bankene: tiden er inne for å søke avlastning for kredittrisiko på eksport

Mange bedrifter opplever økonomiske problemer som følge av corona-pandemien. GIEK kan avlaste bankene for kredittrisiko, og på den måten gjøre det enklere å bistå norske eksportbedrifter gjennom krisen. Vi oppfordrer derfor nå, som statlig etat, norske banker om å søke om garantier, slik at norsk eksport i minst mulig grad stopper opp. På nye saker vil GIEK kunne ta økt risikoavlastning opptil 75%.

GIEK bidro med 5,6 milliarder kroner til grønn skipsfinansiering

De siste to årene har GIEK satt fart på det grønne skiftet til havs gjennom garantier til miljøvennlige fartøy. Selskapene som har benyttet seg av grønn skipsfinansiering er bl.a. Fjord1, Color Group AS, Hurtigruten, Teekay Shuttle Tankers LLC og Fjordline. Denne uken får også Fjord1 levert to nye el-ferger, begge garantert av GIEK.

Eramet Norway har inngått nye kraftavtaler garantert av GIEK

GIEK har stilt statlige garantier for to langsiktige kraftavtaler mellom Eramet Norway og Green Investment Group (GIG). Eramet Norway produserer manganlegeringer ved sine tre smelteverk i Sauda, Kvinesdal og Porsgrunn. Kraftgarantiene skal bidra til stabil krafttilgang for norsk industri.

Innsyn i lånegarantiordningen

Innsynssiden for lånegarantiordningen oppdateres ukentlig. Tallene er basert på innmeldte lån/kreditter fra finansforetakene. Skroll inni visningsvinduet for å se alle modeller.