1

Norskbygd cruiseskip levert til franske Ponant

Cruiseskipet Le Laperouse ble nylig levert som det første i en serie av flere nybygg fra VARD. GIEK er sentral i finansieringen av alle skipene, og i omstillingen av norske verft fra offshoreskip til andre typer skip til nye markeder.

Kjøperen av Le Laperouse er det franske cruiseselskapet Ponant, en etablert aktør med lang erfaring innen ekspedisjons- og luksuscruise. Ponant har bestilt ytterligere seks cruiseskip fra Vard. Vard Søviknes har nå full kapasitetsutnyttelse og verftsgruppen skal levere cruiseskip til flere kjente aktører på løpende bånd frem til 2021.

Le Laperouse representerer et betydelig fremskritt for rederiet og er resultatet av tett samarbeid med Vard. Skipet har fremragende maritime egenskaper, høy teknisk standard og møter alle ønskelige krav til komfort. Alt ligger til rette for at Ponants Explorers serie blir en suksess. Samtidig er vi svært fornøyd med å dra nytte av GIEK som sammen med Vard har gitt oss et fullstendig tilbud som ble levert på svært profesjonelt vis, sier administrerende direktør i Ponant, Jean-Emmanuel Sauvé.  

De syv cruiseskipene som Ponant har kontrahert representerer samlet norsk eksport for flere milliarder kroner. GIEKs statlige långivergaranti stilles overfor franske banker som deler risiko med GIEK og deltar i Ponants finansiering av prosjektet.

 

Les også: Dette cruiseskipet er fremtiden for norske skipsverft

Kontaktpersoner