Eksportfinansiering var avgjørende salgsargument for Element Logic

Tilbudet om eksportfinansiering er viktig for Element Logic og brukes i salgsprosessen med potensielle kunder. Eksportfinansiering er ofte avgjørende for å få prosjektene i gang, sier Dag-Adler Blakseth, administrerende direktør i Element Logic.

Da Element Logic solgte et automatisert lagringssystem til Bergans Outdoor i Tyskland, stilte GIEK en långivergaranti på 1 633 594 euro ovenfor Eksportkreditt Norge.

– Uten lån og garanti fra GIEK og Eksportkreditt Norge ville kunden blitt nødt til å utsette prosjektet på grunn av manglende finansiering, sier Blakseth.

Element Logic er en norsk systemintegrator som leverer lager- og distribusjonsløsninger. Sammen med egenutviklet software for lagerstyring (WMS) kjøper de i tillegg ulike komponenter fra underleverandører og leverer totalløsninger for kunde. Komponentene til lagersystemet «AutoStore», som ble solgt til Bergans, er produsert av norske Hatteland.

Vi i GIEK er glade for at vår garantistøtte kan bidra til at en liten eksportør kan vokse internasjonalt. For mindre kontrakter kan man søke om både lån og långivergaranti gjennom en felles løsning med Eksportkreditt Norge. Dette gjør søknadsprosessen enklere for mange mindre eksportører.
Elizabeth Lensberg, kundeansvarlig i avdelingen Industri og Energi i GIEK.