Øveraasen, StormGeo og Lerøy nominert til Eksportprisen 2015

Øveraasen, StormGeo og Lerøy Seafood Group er blant de 12 nominerte til Eksportprisen 2015 som skal deles ut på Eksportkonferansen 9. april.

Øveraasen er en familieeid produsent av avansert snøryddingsutstyr til kunder over hele verden. Med tilhold i Gjøvik og 107 års historie eksporteres det til 50 land hvor flyplassmateriell står for 70 prosent av selskapets totale omsetning.

StormGeo er en av verdens største kommersielle leverandører av værtjenester. Siden oppstarten i Bergen har selskapet vokst til 350 ansatte fordelt på 25 kontorer i 15 land, som betjener 2500 kunder. I 2014 var 80 prosent av selskapets omsetning knyttet til utenlandske markeder.

Lerøy Seafood Group er verdens nest største produsent av atlantisk laks og ørret, og en av verdens største sjømateksportører. Lerøy eksporterer til over 70 land og fra oppdrettslaksen tas opp i en norsk fjord til den ligger spiseklar i en japansk fiskedisk går det 36 timer.

Fra tidligere er thrusterprodusenten Brunvoll nominert.

GIEK, GIEK Kredittforsikring og Eksportkreditt Norge skal for andre år på rad kåre Norges beste eksportør. Prisen skal deles ut på Eksportkonferansen 9. april 2015.

Les mer om Eksportkonferansen her.

Følg også presentasjonene av de resterende nominerte kandidatene i Finansavisen frem til 9. april.