1

Ny långivergaranti til Lindblad Expeditions

Det amerikanske ekspedisjonscruise- og opplevelsesreiseselskapet Lindblad Expedition Holdings Inc. har fått finansiering fra Eksportkreditt Norge og GIEK for et nytt polarekspedisjonsskip fra Ulstein Verft i Norge.

Lindblad er en etablert global markedsleder innen autentiske ekspedisjonscruise, bl.a. i polare områder. Selskapet tilbyr opplevelsesreiser med fokus på ekstraordinært innhold i nært samarbeid med National Geographic og, gjennom sitt datterselskap Natural Habitat, med World Wildlife Fund. Selskapet opererer i dag tolv ekspedisjonsskip, hvorav de selv eier syv, i tillegg til to skip under bygging. Lindblad er notert på NASDAQ børsen i USA. Dette er den første garantien GIEK har utstedt til Lindblad.

Det nye høyteknologiske polarskipet er basert på Ulsteins X-BOW CX104v-design, som er drivstoffeffektivt samtidig som det gir forbedret gjestekomfort i urolig sjø. Skipet blir bygget i henhold til høy isklasse for å kunne komme dypt inn i polarregionene. Fokus har vært på sikkerhet og komfort, samtidig som innovative og bærekraftige løsninger har blitt implementert for å redusere det miljømessige fotavtrykket. Skipet vil bli utstyrt med 69 romslige gjestekabiner og suiter, samt inkludere 12 kabiner for enslige reisende. Et SPA- og fitnessområde vil inkludere behandlingsrom, badstuer, et treningsrom, et avslapningsområde og yoga-rom. Det vil også være utstyrt to «infinity»-boblebad. Spisetilbudet inkluderer en hovedrestaurant med flott utsikt til omgivelsene og et utendørs grill- og bistroområde.

Garantien fra GIEK er en långivergaranti pålydende USD 75m og dekker et lån fra Eksportkreditt Norge til amerikanske Lindblad Expeditions Holding, Inc («Lindblad»). 

Citibank i London er agent og deltar også i finansieringen.

Skipet har forventet levering fra Ulstein Verft i januar 2020. 

Les mer om skipsfinansiering og långivergaranti