Norsk robotisert largersystem eksportert til Litauen

GIEK har utstedt en långivergaranti på EUR 1 220 618 i forbindelse med finansiering av et automatisert lageranlegg (Autostore) levert av Element Logic AS til UAB Devold i Litauen. Garantien dekker lån fra Eksportkreditt Norge.

Finansieringen er basert på GIEK og Eksportkreditt Norges felles lån- og garantiordning for eksportkontrakter opp til 50 millioner kroner, hvor Element Logic som eksportør selv deltar med en selgerkreditt som del av finansiering.

UAB Devold produserer ullklær som selges under merkevaren Devold.

GIEK og Eksportkreditt Norge deltok også i finansiering av salget av et Autostore lagersystem fra norske Element Logic til sportsklærselskapet Bergans Outdoor i Tyskland i 2015.

GIEK og Eksportkreditt Norges kan med sin felles lån- og garantiordning finansiere opp til 90 prosent av totalt kredittbeløp, uten krav om bankmedvirkning. Hvis eksportøren selv bidrar med de resterende 10 prosentene, vil kjøperen nedbetale kreditten til både Eksportkreditt Norge og eksportør med henholdsvis 90 og 10 prosent, med renter, over kredittens løpetid.

I henhold til internasjonalt regelverk for eksportkreditter, kan opptil 85 prosent av verdien til en eksportkontrakt finansieres med eksportkreditt. Les mer om GIEKs långivergaranti her.

Lagersystemet Autostore produseres av den norske teknologibedriften Hatteland.