GIEK vinner av prisen Årets eksport-finansieringstransaksjon

Samarbeidet i forbindelse med finansieringen av Teekay’s flytende produksjons- og lagringsfartøy (FPSO) Petrojarl Knarr har blitt kåret til årets eksportfinansieringstransaksjon av Marine Money Offshore. Kundeansvarlig Vibeke Stray har i samarbeid med juristene Julianne Heltne og Cathrine Toset representert GIEK i transaksjonen.

Prisen fra Marine Money Offshore blir mottatt sammen med Citi, K-sure, Kexim, WFW, Korea Exchange Bank, BTMU, DBJ, Credit Suisse, ABN, DBS og Crédit Agricole, som også deltok i finansieringen av enheten.

Marine Money Offshore mener avtalen er ikke bare særegen med tanke på størrelsen på prosjektet men på bakgrunn av det internasjonale samarbeidet der flere eksportfinansieringsbyråer stiller med finansiering på 815 millioner dollar. Koordinering av de ulike kravene og lokale reglene som følge av de tre eksportfinansieringsbyråene som deltok i finansiering gjorde avtalen spesielt kompleks.  Avtalen er fordelt på fire transaksjoner der GIEK stiller med en 10 års garanti på 120 millioner dollar basert på norske utstyrsleveranser til enheten.  

Petrojarl Knarr var ferdigstilt i 2015 og gikk rett inn på en seksårskontrakt, med mulighet for forlengelse, med BG Norway for å operere på Knarr-feltet i Nordsjøen.

Enheten ble bygget ved verftet Samsung Heavy Industries i Sør-Korea og kostet rundt 1,2 milliarder dollar. 

Foto: Teekay Corporation