1

Fra krisehjelp til eksport med GIEK: fem ting bedriften bør vite i 2020

Når Norge og handelspartnerne gjenåpner samfunnet og økonomien, kan mange virksomheter ha nytte av GIEKs ordninger.
Her er fem nøkkelpunkter for bedrifter som vurderer å ta i bruk GIEK for første gang:

 

  1. Start hos banken din. Finansieringen må godkjennes og utbetales av banken – men GIEKs garanti gjør det lettere for banken å si ja.  GIEK har ikke tilskudd eller egne penger å låne ut.
  2. Vi hjelper hele eksport-verdikjeden: fra underleverandøren i Norge til kjøperen i utlandet. Nå kan vi dekke mer av hvert lån når bedriftene skal investere i anleggsmidler eller finansiere store byggekostnader. GIEK kan også hjelpe med garantier for selve leveransen.
  3. Maritime leverandører har to innenlandske spesialordninger. Byggelån til norske verft og maritime verksteder, og kjøp av norskproduserte skip til bruk i Norge kan GIEK bidra til å finansiere.
  4. Den midlertidige lånegarantiordningen (korona-tiltak) gjelder ut 2020. Banken behandler og avgjør lånesøknaden, og staten stiller med 90% i statlig garanti. I denne ordningen skal bedriften kun forholde seg til banken, mens banken rapporterer videre til GIEK.
  5. Trenger du å forsikre kortsiktige kundefordringer, så samarbeider vi med de private forsikringsselskapene gjennom en midlertid ordning som gjeldr ut året. Kontakt ditt forsikringsselskap

Trenger du mer informasjon?

  1. Les mer på våre nettsider for bank eller bedrift
  2. Prøv vår online produktvelger
  3. Sjekk ut Altinns oversikt over statlige støtteordninger til bedrifter.