Eksportprisen 2020 – her er de tre finalistene

I sylskarp konkurranse er det industrikonsernet Borregaard og teknologiselskapene Navtor og KSAT som står igjen og kniver om å bli kåret til årets eksportbedrift. Næringsminister Iselin Nybø deler ut prisen 30. september. (Foto: Marte Garman)

Eksportprisen går til en virksomhet som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Formålet med utdelingen av Eksportprisen er å hedre dyktige eksportbedrifter, og synliggjøre eksportens betydning for Norge.

I år var rekordmange 101 bedrifter nominerte. Vinneren av prisen avsløres onsdag 30. september kl. 11.00, og det er næringsminister Iselin Nybø som overrekker prisen.

Her er videopresentasjoner av de tre finalistene:

Navtor: 

Navtor er verdens største distributør av elektroniske sjøkart, og er en av topp 3-finalistene til å vinne Eksportprisen 2020.

 

Borregaard:  

Biokjemikonsernet gjorde biprodukter til hovedprodukt, og i dag eksporteres mesteparten av produksjonen. Borregaard er en av topp 3-finalistert til å vinne Eksportprisen 2020.

 

KSAT:

KSAT, Kongsberg Satellite Services, leverer tjenester knyttet til satellittoperasjoner og satellittdata. De er en av tre finalister til å vinne Eksportprisen 2020.


Eksportprisen går til en norsk virksomhet som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder.

Årets jury består av Alexandra Bech Gjørv (leder), Siri Hatlen, Kjerstin Braathen og Jan Christian Vestre.

Totalt 101 bedrifter ble nominert til prisen.