1
Eksportkonferansen 2018

Eksportkonferansen 2018

Globalisering i revers?
Eksportkonferansen 2018 tar for seg utviklingen i det geopolitiske landskapet de siste årene: Hva vil et proteksjonistisk USA og et splittet EU etter Brexit bety for Norge og norske eksportører? Hva er kostnadene av økt proteksjonisme, og hvordan overlever vi som en liten nasjon i et stort internasjonalt maktspill?

For å kaste lys over disse spørsmålene får vi bl.a. besøk av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Alain Chaboud fra the Federal Reserve i USA, Jon Gunnar Pedersen, direktør i Arctic Securities.

Vi vil også se nærmere på regjeringens eksportstrategi, og hva som kjennetegner norske virksomheter i globale verdikjeder. Vi vil høre fra norske eksportører som har lykkes i sine respektive bransjer – hvilke suksesskriterier vil de trekke frem, og hvilke tiltak vil de vektlegge for å styrke norsk eksport i fremtiden?

Til slutt vil vi ta for oss Kina som marked og handelspartner. Hvordan vil de strukturelle endringene i Kinas økonomi påvirke samhandelen med Norge? Hvordan påvirker digitaliseringen måten man gjør business i Kina, og hvilke muligheter ligger i dette landskapet for norske virksomheter? Investor Chris Rynning, vice president Jerome Ma fra JD.com og Andrea Holvik Thorsen fra Wiral vil forsøke å svare på disse og andre spørsmål.

Påmelding og program!

 

Eksportprisen 2018

Hvert år kåres også en vinner av Eksportprisen i forbindelse med konferansen, som i år deles ut av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Prisen har som formål å anerkjenne og løfte frem norske eksportører som har lykkes med verdiskaping i Norge gjennom markeder utenlands.

Kriterier som vektlegges er lønnsomhet og verdiskaping over tid, bedriftens andel av omsetning som er eksport, og hvor nyskapende produktet eller markedet er. De nominerte bedriftene for Eksportprisen vurderes og evalueres av en jury bestående av John G. Bernander, Siri Hatlen, Kjerstin Braathen og Henrik Müller Hansen. 

Se filmer om nominerte til Eksportprisen 2018 nedenfor.

Orkel nominert til Eksportprisen:

AirThings nominert til Eksportprisen:

Aker BioMaritime nominert til Eksportprisen: