Nyheter

1
Publisert:

Lånegarantiordning på 50 mrd. kroner for norske bedrifter - åpnet også for store virksomheter

Ordningen som først var ment å gjelde for små og mellomstore bedrifter er utvidet per 2. april, til å gjelder også store virksomheter. Bankene gjør kredittvurderingen og utbetaler nye lån under ordningen. Bedrifter som trenger kreditt skal kontakte sin bank direkte. GIEKs rolle er å administrere ordningen for Staten, og behandle fremtidige krav under garantiene.

1
Publisert:

Ny garantiordning for norsk luftfart er godkjent. GIEK er klar til å forvalte.

Ny garantiordning på seks milliarder kroner for flyselskaper med norsk flylisens er godkjent. Flybransjen er en sentral del av norsk infrastruktur men befinner seg i en kritisk situasjon som følge av trafikkreduksjonen etter spredningen av Covid-19-viruset. Ordningen skal bidra til at selskapene kan få tilgang til finansiering i bankmarkedet.

1
Publisert:

GIEK oppfordrer bankene: tiden er inne for å søke avlastning for kredittrisiko på eksport

Mange bedrifter opplever økonomiske problemer som følge av corona-pandemien. GIEK kan avlaste bankene for kredittrisiko, og på den måten gjøre det enklere å bistå norske eksportbedrifter gjennom krisen. Vi oppfordrer derfor nå, som statlig etat, norske banker om å søke om garantier, slik at norsk eksport i minst mulig grad stopper opp. På nye saker vil GIEK kunne ta økt risikoavlastning opptil 75%.

Referanser

1
Scatec Solar bygger i Ukraina med GIEK-garantier

Ukraina satser på norsk solkraft for å redusere bruken av kull og kjernekraft. Den norske stat garanterer for 145 millioner kroner av finansieringen til et nytt solkraftverk på 54 MW sør for hovedstaden Kiev. Totalt har GIEK stilt en milliard kroner i garantier for en rekke solprosjekter i Ukraina i 2019.

1
Miljøvennlige bøyelastere sikrer finansiering av innovativ ny VOC-teknologi utviklet i Norge

Teekay Offshore har sikret langtidsfinansiering fra den norske stat for fire nye bøyelastere under bygging på Samsung Heavy Industries (SHI) i Sør-Korea. Bøyelasterne er utstyrt med ny, innovativ teknologi som reduserer utslipp av flyktige organiske forbindelser (VOC). Teknologien er utviklet av den maritime leverandøren Wärtsilä, i samarbeid med Teekay.

1
Ulstein verft leverer verdens største plug-in hybridferge til Color Line

GIEK har bidratt til finansieringen av «Color Hybrid», årets «Ship of the year» på NorShipping 2019. Skipet som leveres fra norske Ulstein verft i juli viser frem noe det aller beste fra norsk maritim industri - 70 % av leveransene til nybygget kommer fra bedrifter i den maritime klyngen i Norge.

1
Aker BioMarine og VARD lanserer spesialbygd krillfartøy

GIEK har vært sentral i finansieringen av det spesialbygde krillfartøyet «Antartic Endurance», som inneholder omfattende norsk eksport for et norsk verft og flere titalls leverandører.